Šibenik: Sindikat za stanje u TLM-u okrivljuje rukovodeće ljude

PODRUŽNICA HUS-ova sindikata metalaca u TLM-u odluku Vlade o državnom jamstvu tom poduzeću u visini od 17 milijuna eura shvaća kao zadnju šansu TLM-u da o svojoj sudbini odlučuje samostalno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik HUS-ova sindikata metalaca Zdravko Burazer ocijenio je da su nova jamstva Vlade pozitivan signal potencijalnim ulagačima, odnosno novom kapitalu koji bi trebao ući u poduzeće. Za stanje u TLM-u Burazer je optužio rukovodeće ljude zadužene za proizvodnju, a posebno je prozvao Stipu Tomašića, člana Uprave za kojega je naveo "da se posljednjih godina bavio samo novom investicijom u postrojenje valjaonice, a da je sve drugo zanemario".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnjamo da je oko novog postrojenja, koje kasni godinu i pol, sve obavljeno kako treba. Ne vjerujemo da je krivac samo dobavljač opreme. U investicijskom elaboratu nisu predviđeni građevinski radovi za koje je TLM morao podignuti kredit od 60 milijuna kuna i još 7-8 milijuna eura osigurati iz vlastitih sredstva. Zatim, u pola investicije, potpuno nerazumljivo, ljudi zaduženi za proizvodnju iz tehnološkog procesa izbacuju stare strojeve čime TLM-u nanose štete", kazao je Burazer.

Najavio je da će sindikat inzistirati na "istini oko investicije u novu valjaonicu, a ne bude li istina izašla na vidjelo normalnim putem, sindikat će zatražiti pomoć policije i drugih pravnih institucija države".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara