Hvar ponovno dobiva laboratorij, s radom kreće idući tjedan

Hvar ponovno dobiva laboratorij, s radom kreće idući tjedan
Screenshot: Google Street View

NAKON što je Hvar ostao bez jedinog medicinskog laboratorija na otoku, načelnik općine Jelsa Nikša Peronja priopćio je na Facebooku da je problem riješen i da će laboratorij s radom krenuti sljedeći tjedan.

>>> Zatvorio se jedini laboratorij na Hvaru, hitni pacijenti u opasnosti

"Riješen problem laboratorija na otoku Hvaru koji ponovno počinje s radom od sljedećeg tjedna! Također doneseno je još nekoliko izuzetno važnih odluka vezanih za unapređenje zdravstva na otoku Hvaru! 

Danas je u Županijskome domu zdravlja u prisustvu dr. Marka Rađe ravnatelja županijskog doma zdravlja, pročelnice za zdravstvo Dijane Luetić, dr. Dina Carića radiologa s otoka Hvara, te svih načelnika i Gradonačelnika s otoka Hvara, održan je sastanak s nekoliko tema važnih za razvoj kvalitete zdravstva na otoku.

Naime, problem koji nas je zadnji tjedan dana snašao, riješen je na današnjem sastanku, i Laboratorij za vađenje krvi nastavlja na zadovoljstvo otočana i sviju nas s radom kroz sljedeći tjedan, i to ne više kao privatni laboratorij već kao laboratorij u sklopu županijskog doma zdravlja.

Specijalisti na otoku jednom tjedno

Također, za naš otok dogovorena je nabava novog najmodernijeg CT uređaja iz posebnog EU programa, vrijednosti 4 mil. kn., koji bi trebao biti instaliran na otok tijekom 2021 g., nabava novog rengenskog uređaja, i novog digitalnog mamografa i sonde za ultrazvuk za srce koji dolaze kroz 2020.g.

Uz već nabavljeni novi ultrazvuk premium klase prošle godine, moramo zaista konstatirati da ćemo imati zavidnu opremljenost doma zdravlja na otoku.

A ono što nas posebno raduje je da je napokon omogućen dolazak doktora specijalista na otok Hvar iz Splita, gdje ćemo jednom tjedno već imati internistu, a od ove nove godine jednom tjedno i dermatologa, kardiologa, urologa, reumatologa, gastroenterologa, uz sudjelovanje u troškovima svih Općina i Gradova i građana. 

Na ovaj način naši stanovnici neće morati odlaziti u Split na preglede, već će to biti omogućeno na samome otoku.

Zahvaljujem se svim kolegama načelnicima i gradonačelnicima na otoku, županiji, doktoru Dinu Cariću i pročelnici Luetić, te posebno ravnatelju Županijskog doma zdravlja dr. Marku Rađi.

Ovo je veliki zajednički uspjeh", napisao je Peronja na Facebooku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara