Hvarani zadovoljni vladinom odlukom

HVARSKI gradonačelnik Zoran Domančić zadovoljan je današnjom Vladinom odlukom o poništenju prodaje ´Sunčanog Hvara´ slovenskim ´Termama Čatež´ i da ne izabere ni jednog od ponuditelja.

Za nas je to očekivana odluka nakon svega što se događalo u zadnjih desetak dana, pogotovo nakon odluke Trgovačkog suda o zabrani raspolaganja dionicama ´Sunčanog Hvara´, kazao je Domančić za Hinu. Time je, kako je rekao, Vlada dobila jake argumente da odustane od prodaje. Domančić se nada da sada neće biti pokušaja blokade rada ´Sunčanog Hvara´ kako bi neki, kojima je to u interesu, dokazali da ne može poslovati.

Pripreme za turističku sezonu su u tijeku, odobreni su kratkoročni zajmovi i vjerujem da će se pregovori nastaviti o zajmu za obnovu određenih hotelskih prostora, izjavio je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je kazao kako je sada svima u Hvaru laknulo te da također vjeruje kako će sada biti shvaćeni njihovi prijedlozi, koje su poduprli i drugi gradovi, da jedinice lokalne samouprave dobiju veće ovlasti i ulogu u privatizaciji turističkih objekata te da im se dodijeli dio dionica.

Crna zastava koju je skupina ogorčenih Hvarana u znak prosvjeda bila izvjesila na zgradu hvarskog kazališta danas je skinuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara