HZZ dobio 2,1 milijardu kuna od EU za zapošljavanje

HZZ dobio 2,1 milijardu kuna od EU za zapošljavanje
Foto: Pixsell/Patrik Macek

HRVATSKI zavod za zapošljavanje (HZZ) i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potpisali su ugovore o dodjeli 2,1 milijarde kune iz Europskog socijalnog fonda (ESF) za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja.

Ugovore su potpisali ministar rada Marko Pavić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, a bespovratnim sredstvima iz ESF-a financirat će se provedba sedam projekata iz programa aktivne politike zapošljavanja.

Bespovratni novac

Riječ je o projektima Provedba mjera aktivne politike zapošljavanja za dugotrajno nezaposlene mlade - Faza 2, Provedba mjera APZ za mlade – Faza 2, Potpora za zapošljavanje teže zapošljivih skupina i edukacija nezaposlenih osoba – Faza 2, Podrška samozapošljavanju – Faza 2, Zadržavanje radnika u zaposlenosti – Faza 2, te o projektu Provedba javnih radova za teže zapošljive skupine – Faza 2.

Bespovratni novac ESF-a predstavlja nastavak sufinanciranja projekata, za čiju je provedbu od 2015. godine ugovoreno 1,47 milijardi kuna. 

ESF je namijenio Hrvatskoj sredstva od oko 13 milijardi kuna za financiranje projekata s ciljem promjena u području zapošljavanja, socijalne uključenosti, obrazovanja i dobrog upravljanja. S današnjim ugovorima Operativni program ESF-a "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2015." dosegnuo je 56,5 posto ugovorenosti ukupnih sredstava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara