I dalje vlada panika zbog "otmičara djece u bijelom kombiju"; Policija: Dojave su neutemeljene

I dalje vlada panika zbog "otmičara djece u bijelom kombiju"; Policija: Dojave su neutemeljene

Screenshot: YouTube

U DIJELU javnosti ponovno se proširila priča o crnom ili bijelom kombiju koji navodno na cesti otima djecu, no zagrebačka policija navodi da dosad nije potvrđena utemeljenost takvih dojava i da nema potrebe za širenjem panike.

Policija napominje da je dobila veći broj upita medija i građana o crnom ili bijelom kombiju i da je 20. i 22. siječnja zaprimila dvije takve dojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, obavljenom provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ali i dalje, kao i do sada, preventivno pojačano obilaze mjesta kao što su škole, vrtići i igrališta gdje se kreću ili zadržavaju djeca, izvijestila je policija.

Napominje da se informacije o sumnjivom kombiju pojavljuju periodično, ali se dosad nikad nisu pokazale utemeljenima, kao i fotografija navodno sumnjivog vozila koja je prije nekoliko dana objavljena na društvenim mrežama pa smatra da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

Policija, međutim, savjetuje građanima da u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila to dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara