I Šeks se oglasio o saborskoj istrazi Agrokora, ne zna zašto bi svjedočili Mesić i Manolić

I Šeks se oglasio o saborskoj istrazi Agrokora, ne zna zašto bi svjedočili Mesić i Manolić

Foto: Pixsell/Boris Scitar/FaH

VLADIMIR Šeks rekao je u četvrtak da saborsko istražno Povjerenstvo o Agrokoru ne treba nastaviti s radom ako dođe do pravomoćnog rješenja o otvaranju istrage, a nije ni siguran o čemu bi pred njim svjedočili Stjepan Mesić i Josip Manolić.

"Ne, istražno saborsko Povjerenstvo ne bi trebalo nastaviti s radom ako bude pravomoćno rješenje o otvaranju istrage. Po mom shvaćanju Zakona o istražnim povjerenstvima, ne postoje dva paralelna istraživanja - jedno koje bi istraživala sudbena vlast ili Državno odvjetništvo i drugo koje bi istraživao sabor", rekao je Šeks novinarima prije predstavljanja svoje knjige "Državni udar" upitan treba li saborsko istražno Povjerenstvo o Agrokoru nastaviti s radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne vidim kakva je njihova uloga"

Šeks, na novinarski upit, ne zna što bi o Agrokoru svjedočili Stjepan Mesić koji je bio predsjednik prve Vlade 1990. godine, a nakon njega Josip Manolić koji je na toj funkciji bio od 1990. do kolovoza 1991. godine.

"Ne vidim kakva je njihova uloga, ali ako dođe do svjedočenja, svjedočit će o onome o čemu ih budu pitali", kazao je.  

Nakon petosatne druge pripremne sjednice saborskog istražnog Povjerenstva za Agrokor u četvrtak predsjednik Orsat Miljenić (SDP) izvijestio je kako je dogovoreno da se na svjedočenje na prvu službenu sjednicu,  3. studenoga, pozovu Ante Todorić i Stjepan Mesić, a u utorak, 7. studenoga - Josip Manolić, Milan Kovač i Ivan Penić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara