I Zlatko Komadina kandidat za predsjednika SDP-a?

NAKON što su na sinoćnoj sjednici primorsko-goranskog Županijskog odbora SDP-a, gradske organizacije Crikvenice i Novog Vinodolskog predložile potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu kao kandidata za predsjednika, stiglo je priopćenje o tome kako će se Komadina o njihovom prijedlogu očitovati tek na sjednici Glavnog odbora SDP-a.

"Zlatko Komadina niti jest niti planira, prije sjednice Glavnog odbora, obznanjivati svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. To što su na sinoćnoj sjednici Županijskog odbora SDP-a, njegovu kandidaturu predložile gradske organizacije Crikvenice i Novog Vinodolskog, rezultat je njihove procjene." - stoji u priopćenju poslanom iz riječkog ogranka SDP-a.

"Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, zahvaljuje se svojim stranačkim kolegama na ukazanom povjerenju. Također ih moli za razumijevanje da očitovanje o njegovom prijedlogu kandidature za predsjednika SDP-a iznese na sjednici Glavnog odbora stranke, zakazanoj za 19. svibnja." - piše u priopćenju.

49-godišnji Komadina se od 2004. godine nalazi na poziciji potpredsjednika SDP-a. Od 2000. godine obavlja dužnost predsjednika SDP-a Primorsko-goranske županije, a od 2001. godine je župan Primorsko-goranske županije. Komadina je članom SDP-a postao još 1990. godine, a u periodu od 1997. do 2001. godine je bio predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Dosad su se javno o kandidaturi za predsjednika stranke izjasnili Zoran Milanović, te Tonino Picula, a očekuje se kako će se za mjesto predsjednika kandidirati Željka Antunović te Milan Bandić.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara