IDS će preispitati odluku o suradnji sa SDP-om

PREDSJEDNIK Savjeta Istarskog demokratskog sabora (IDS) Valter Drandić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavio da će zbog kontinuiranog podmetanja pulskog SDPa, poglavito njegova predsjednika Livija Bolkovića, te stalnih pokušaja zaustavljanja razvojnih projekata u Istri, preispitati svoju načelno donesenu odluku o suradnji sa SDP-om.

"SDP se kontinuirano suprotstavlja svakom razvojnom projektu u Istri služeći se i lažima. Time nanosi veliku štetu građanima Pule i cijele Istarske županije", tvrdi Drandić dodavši kako se to odnosi i na posljednji projekt dovođenja avioindustrije.

Nadali smo se, ustvrdio je on, da će SDP uspjeti prebroditi situaciju u Puli u kojoj se, "zbog osobnih interesa nekoliko ljudi, nalazi u jasnoj koaliciji s desnicom, no očito se to ne događa." Drandić je napomenuo da će se o preispitivanju odluke o suradnji sa SDP-om raspravljati sljedeći tjedan na sjednici Predsjedništva i savjeta stranke.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić podržao je Drandićevu inicijativu ustvrdivši da posljednje izjave predsjednika pulskog SDP-a Livija Bolkovića, koji, među ostalim, dovođenje projekta izraelske vojne industrije u Pulu smatra opasnim, ne mogu biti doprinos dobrim odnosima sa SDP-om. On je izrazio nadu da će vodstvo SDP-a raspravljati o tome i razmisliti, kako je rekao, "tko u Istri predstavlja i štiti njihove stranačke interese".

Komentirajući IDS-ovu inicijativu, predsjednik pulskog SDP-a Livio Bolković rekao je kako o budućoj suradnji SDP-a i IDS-a moraju odlučiti predsjednici Račan i Jakovčić.

"Ja sam predsjednik pulskog SDP-a i snosim odgovornost u ime svoje organizacije za ono što radim na ovom području", zaključio je Bolković.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara