Istarski SDP odbacio ponudu IDS-a za ulazak u poglavarstvo

ČLANOVI Predsjedništva SDPa Istarske županije na sinoćnjoj su sjednici odbacili ponudu IDSa da kao "zalog dobroj suradnji tih dviju stranaka na županijskoj i državnoj razini, a u kontekstu priprema za parlamentarne izbore, SDP participira u radu poglavarstva Istarske županije", stoji u današnjem priopćenju za javnost.

Odluka je donesena nakon unutarstranačke rasprave i temeljite analize realnih mogućnosti sudjelovanja SDP-a u radu županijskog poglavarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Usprkos činjenici da smo od konstituiranja novog saziva županijske skupštine vrlo često bili suglasni s prijedlozima odluka koje su dolazile od strane IDS-a, smatramo da nema potrebe da u ovom trenutku tu suradnju na bilo koji način formaliziramo´, navodi se u priopćenju. Dodaje se kako će istarski SDP i vijećnici u županijskoj skupštini i dalje podupirati sve dobre prijedloge kako IDS-a tako i svih stranaka koje sudjeluju u radu skupštine. Takvo stajalište ide samo u prilog razmišljanjima da SDP u Istri doista želi provoditi pozitivnu politiku, a ne politiku sukobljavanja pod svaku cijenu.

´Isključivo u tom kontekstu treba promatrati i našu dobru suradnju s IDS-om u Istri do sada na konkrektnim programskim ciljevima, a modaliteti suradnje bit će usuglašeni´, kaže se na kraju priopćenja istarskog SDP-a koje je potpisao predsjednik županijskog odbora Anton Peruško.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara