IDS i GLAS: Tražit ćemo od svih u oporbi da potpišu za Istanbulsku konvenciju, a onda rušimo HDZ

IDS i GLAS: Tražit ćemo od svih u oporbi da potpišu za Istanbulsku konvenciju, a onda rušimo HDZ

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

IDS i GLAS potvrdili su kako će se odazvati sastanku Mosta i dati svoju suglasnost za pokretanje opoziva potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, no prije toga ove dvije stranke tražit će od svih oporbenih stranaka i Mosta da potpišu suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

"Istanbulska konvencija nas legitimira kao državu i društvo. Oporbene stranke uz manjine, HNS i Most imaju dovoljno glasova za ratifikaciju Istanbulske konvencije. To je pitanje na kojem možemo pokazati da imamo snagu poraziti HDZ u saboru", priopćili su iz IDS-a.

"Neka pokažu žele li stvarno rušiti HDZ"

Što se tiče Mosta, dodaju, oni su stvorili ovu vladu, kao i onu prošlu, a sada imaju priliku pokazati na čijoj su strani.

"Ako žele biti oporba, onda neka se ponašaju kao oporba.  Danas imaju priliku pokazati žele li stvarno rušiti HDZ", poručio je u priopćenju predsjednik IDS-a Boris Miletić.

On je dobio potporu i predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš, koja je istaknula kako je "Istanbulska konvencija najveći test za Hrvatsku kao otvorenu i progresivnu državu".

Inače, Klub saborskih zastupnika Mosta za danas je dogovorio sastanak klubova oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika, na temu pokretanja opoziva potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, koju smatraju odgovornom za "kompromitirajuća događanja" vezana za postupak izvanredne uprave Agrokora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara