Idući tjedan odluka o prodaji "Sunčanog Hvara"

HRVATSKA Vlada idući će tjedan donijeti odluku o privatizaciji, odnosno prodaji 62,3 posto dionica ´Sunčanog Hvara´, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću nakon današnjega radnog sastanka, premijera Ivice Račana s predstavnicima Trgovačkoga društva ´Sunčani Hvar´ i predstavnicima lokalne uprave i samouprave Hvara.

Današnji sastanak trajao je dva i pol sata, a razgovori će se nastaviti i idućeg tjedna.

U priopćenju se navodi da se na sastanku raspravljalo o mogućim rješenjima trenutačne pozicije društva Sunčani Hvar. Iznesene su alternative s argumentima za i protiv, te konzekvencije koje slijede u slučaju tih odluka.

Sudionici sastanka suglasili su se da je privatizacija Društva i ulaganje u razvitak nužno, jer u protivnom slijedi stagnacija i propast. Vlada treba donijeti ekonomski racionalnu odluku, na dobrobit radnika i građana za koju snosi odgovornost, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je dosadašnji tijek događaja i odugovlačenje s donošenjem odluke nanijelo štetu samom Društvu, ali i turizmu i Republici Hrvatskoj u cjelini.

Radni sastanak održan je na inicijativu premijera Ivice Račana kako bi, stoji u priopćenju, prije nego Vlada donese odluku čuo alternativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastanku su bili nazočni predsjednik Uprave Sunčanog Hvara, Pero Pavičić, predsjednik Nadzornog odbora Jakša Barbić, predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Vesna Dejanović i gradonačelnik Hvara Zoran Domančić.

Uz premijera Račana na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade Slavko Linić, ministrica turizma Pave Župan Rusković i v. d. predjsednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Krešimir Starčević.

Kao sporno u privatizaciji Sunčanog Hvara u zadnje se vrijeme nametnulo pitanje da li to poduzeće prodati u cjelini ili po dijelovima.

Prema neslužbenim informacijama HFP ostaje pri prijašnjoj preporuci, da se 62,3 posto proda slovenskim Termama Čatež. Neslužbeno se također doznaje da su i predstavnici Uprave Sunčanog Hvara, kao i Sindikata, za prodaju tvrtke u cjelini, dok se lokalna uprava zalaže za cijepanje tvrtke i prodaju po dijelovima.

Prodaja ´Sunačnog Hvara´ tema je i današnjega razgovora čelnika vladajuće koalicije koji će prema neslužbenim najavama razgovarati i o upravljanju državnim portfeljom kao i o današnjem štrajku u osnovnim školama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara