Imenovani novi predstojnici u KBC-u Zagreb

IZ KLINIČKOG bolničkog centra (KBC) Zagreb potvrđeno je poslijepodne da je ravnatelj Josip Paladino imenovao devet od deset novih predstojnika klinika i kliničkih zavoda, kojima 15. srpnja istječe mandat.

Za vodeća mjesta na klinikama i zavodima najveće hrvatske zdravstvene ustanove u ožujku ove godine po prvi je puta bio raspisan međunarodni natječaj, koji je objavljen u britanskom medicinskom časopisu "Lancet".

Za v.d. predstojnika Klinike za kardiokirurgiju imenovan je mladi kardiokirurg Darko Anić, rekao je Hini glasnogovornik KBC-a Zagreb Veljko Đorđević.

Za to se mjesto natjecalo više kandidata iz Hrvatske i inozemstva, a među njima i dosadašnji predstojnik Klinike Ivan Jelić te američki kardiokirurg William Novick, u Hrvatskoj poznat zbog velikog broja operacija koje je u posljednjih desetak godina obavio na djeci sa srčanim manama.

Na mjesto predstojnika Klinike za internu medicinu umjesto bivšeg ministra zdravstva Željka Reinera dolazi dosadašnji predstojnik Zavoda za gastroenterologiju Boris Vucelić, dok predstojnikom Klinike za kirurgiju umjesto Josipa Unušića postaje Stipe Batinica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predstojnika Klinike za ortopediju ponovno je izabran Krešimir Koržinek, šefa Klinike za očne bolesti Jakov Šikić, te Klinike za urologiju Josip Passini.

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju je Ranka Padovan Štern, a Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja Damir Dodig.

Za predstojnicu Klinike za laboratorijsku dijagnostiku imenovana je bivša ministrica zdravstva Ana Stavljenić-Rukavina.

Još nije imenovan predstojnik Klinike za neurokirurgiju, što je dosad bio sadašnji ravnatelj KBC-a Josip Paladino.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara