Imunološki opet u blokadi

Imunološki opet u blokadi
Ilustracija: Hina

RAČUN Imunološkog zavoda d.d., prema podacima Fine, po tko zna koji put je u blokadi.

Povjerenica sindikata EKN-a Imunološkog zavoda Lidija Jagarinec za Media Servis objasnila je da se radi o dvije ustanove, ali da blokada trgovačkog društva neće utjecati na plaće radnika.

"Imunološki zavod javnozdravstvena ustanova nije u blokadi. U blokadi je, ako je, trgovačko društvo, a to sam doznala iz medija. Tko je blokirao i kako je blokirao ne znam. Mi smo već nekoliko puta upozoravali da se sve odluke koje se donose moraju donositi puno brže nego što se to čini do sada. Mislim da to neće imati prevelikog utjecaja na radnike, ali opet, s druge strane, ako okrenemo medalju na drugu stranu, svi ti radnici koji su radnici javnozdravstvene ustanove sjede u nekretnini trgovačkog društva", objasnila je Jagarinec.

Kako će se riješiti problem blokade?

"Nije ni prvi ni zadnji put da je Imunološki zavod d.d. u blokadi. Kako će se riješiti ne znam. Znamo i sami da je Vlada donijela određene korake da je u procesu dogovor Vlade RH i Grada Zagreba što smo mi, Sindikat EKN-a, kada to nitko nije činio, takvu je odluku podržao. Ne zato što smo podržavali osobu A, B ili C, nego jednostavno zato što smatramo da je Grad Zagreb institucija. Međutim, to sve skupa ide puno, puno presporo", zaključila je Jagarinec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara