INCIDENT U HAAGU Muškarac provocirao sa srpskom zastavom, žena koju su u ratu silovali pokušala je uzeti

INCIDENT U HAAGU Muškarac provocirao sa srpskom zastavom, žena koju su u ratu silovali pokušala je uzeti

Screenshot: N1

OTPRILIKE sat i pol prije izricanja presude pred zgradom Haškog suda došlo je do incidenta. Naime, ispred sudnice se pojavio neimenovani mladić sa srpskom zastavom, javlja N1.

Reagirala je Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata", koja mu je pokušala oteti zastavu. Naguravanje je trajalo prilično dugo, a mladić je i za vrijeme naguravanja provocirao.

"Nitko ne dira ženu, ona hoće moju zastavu", govorio je muškarac.

"Šta bre da mi uzmete zastavu. Alo bre, šta bre", derao se muškarac dok mu je žena pokušavala uzeti zastavu.

Situaciju je smirio policajac koji je udaljio muškarca.

"Idi odavde, ne provociraj", poručila mu je žena dok je policajac stajao između njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac je potom udaljio provokatora.

"Ništa pogrešno nisam uradio. Ja ću samo dati podršku generalu Mladiću. Ako oni smiju pokazat svoje, što ja ne smijem pokazati svoje", rekao je muškarac koji se nije želio predstaviti.

"Ovo je žalosno i tužno da danas, pred najvećim sudom pravde, ponovo oni isti zlikovci veličaju agresiju, genocid, masovno silovanje nesrpskih žena. Posebno bošnjačkih, ja sam jedna od tisuće i tisuće silovanih žena. Nedozvoljivo je da se pred sudom nose najveći simboli RTS-a, one iste petokrake koja nas je silovala i ubijala. Ja mislim da je momak odavde, ekavski govori i da je došao ciljano da provocira žrtve", rekla je žena koja mu je probala uzeti zastavu.

Iz pozadine se javio muškarac.

"On je stao kraj mene da kaže da je on njegov junak, da je on heroj.Koji je nas zatvorio i silovao ove gospođe. Kako ih nije sramota. Evo ja sam taj sa slike, Fikret Alijić. Svjedočim taj zločin kojeg je napravio njegov general, kako ga nije sramota nazvat ga herojem. Neka ga je sram", rekao je muškarac pokazavši sliku s naslovnice magazina Time na kojoj se nalazi za vrijeme dok je bio zatvorenik srpskog logora.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ratka Mladića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ratko Mladić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara