INDEX NA MJESTU NAPADA Mamićev rođak otkrio detalje pucnjave: "Napravili su barikade i čekali..."

INDEX NA MJESTU NAPADA Mamićev rođak otkrio detalje pucnjave: "Napravili su barikade i čekali..."

Foto i video: Dragan Miljuš/Index

ZDRAVKO MAMIĆ, Dinamov savjetnik, danas je propucan u zaseoku Vidovići pokraj sela Zidine kod Tomislavgrada u BiH.

>> Mamić: Izbjegao sam smrt

>> Zdravko Mamić propucan u Tomislavgradu


>> Mamićev odvjetnik o napadu: "Država mora stati na kraj ovakvom nasilju"

Naime, Mamić je danas bio u Vidovićima na misi zadušnici za svog oca. Do napada je došlo u prijepodnevnim satima, a kako vrijeme odmiče, curi sve više detalja o samom napadu.

"Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije, Ivica Vrdoljak.

Svjedok napada: "Čekali su ga nekoliko dana"

Reporter Indexa posjetio je mjesto na kojem je upucan Mamić. Razgovarao je s rođakom Zdravka Mamića, Mirom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuli su se pucnjevi. Bila su dvojica napadača. Ja ih osobno nisam vidio, ali vidio ih je Zdravkov vozač", kazao je za Index Miro Mamić.

"Napravili su barikadu tamo u grmu, gdje su ga čekali vjerojatno par dana. Nisu znali koji će on točno dan doći. Zdravkov auto je išao prvi, on je izašao iz automobila, vozač je zaključao vrata i onda su ispalili dva hica. Pogodili su njega i još jedan automobil", priča svjedok napada za Index.

Dodaje da je Zdravko Mamić rekao: "Hvala Bogu da su mene pogodili, a ne nekoga drugoga". Nakon toga su mu zaustavili krvarenje i odvezli ga u Tomislavgrad. Dodaje i da je Mamić bio dobre volje nakon toga i da je otišao za Zagreb.

"Nisam vidio jesu li napadači bili maskirani. Pobjegli su vjerojatno ovim putevima koji vode preko brda, tko će znati gdje su sada. Motorom su mogli otići bilo kamo", zaključuje.Inače, zaseok Vidovići smješten je na vrlo nepristupačnom terenu, s mnoštvom seoskih puteljaka i kozjih staza. Radi se o relativno velikom krškom području punom krša i šuma te napuštenih kuća. Udaljenost do granice s Hrvatskom mjeri se u metrima, a ne u kilometrima.

Zdravko Mamić je, inače, u Vidoviće došao s nekoliko automobila. Bio je u društvu većeg broja članova svoje obitelji i rodbine, budući da su svi išli na misu zadušnicu za Mamićeva oca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara