Invalid u štakama nožem "skakavcem" ubo starca

NEOBIČAN događaj dogodio se prošle subote pred zagrebačkim Autobusnim kolodvorom gdje je 33-godišnji hrvatski državljanin nožem skakavcem u leđa ubo 72-godišnjeg starca koji mu je nedugo nakon toga oteo invalidske štake i zadržao ga do dolaska policije.

Kako se navodi u priopćenju zagrebačke Policijske uprave, događaj se odvio oko 13.45 sati u Držićevoj ulici na stubištu ispred ulaznih vrata Autobusnog kolodvora gdje je invalid sa štakama skakavcem ubo starca u predjelu devetog i desetog kralješka.

Starac je potom krenuo za napadačem te je ušao u zgradu kolodvora i došao do ulaza u policijsku ispostavu kako bi prijavio napad. Dok je čekao dolazak policajaca, invalid je ponovno došao do starca, te je između njih dvojice izbila svađa i tučnjava.

Starac je pri tom napadaču oduzeo štake kako bi ga zadržao do dolaska policije, priopćila je PU zagrebačka ne navodeći razloge zbog kojih je napadač ubo starca.

Policajci, koji su ubrzo došli na mjesto događaja, su uhitili napadača sa štakama, dok je starac prebačen u zagrebačku Traumatološku bolnicu gdje mu je utvrđena lakša tjelesna ubodna rana i pružena medicinska pomoć.

Policija je nad 33-godišnjakom provela kriminalističku obradu, te će protiv njega redovnim putem biti podnesena kaznena prijava koja će ga teretiti za pokušaj ubojstva.

Svega nekoliko sati kasnije, oko 16.15, dogodio se još jedan pokušaj ubojstva, a sudionici su, 38-godišnji hrvatski državljanin i njegov 33-godišnji bivši prijatelj, nakon sukoba i tučnjave završili u bolnici.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, 38-godišnjak je pred kafićem u Schlosserovim stubama, na Medveščaku, sačekao bivšeg prijatelja s kojim je od prije bio u svađi. 33-godišnjak je ušao u kafić, u kojem inače radi, a između njih dvojice ponovno je došlo do svađe popraćene tučnjavom.

Mlađi je muškarac potom ušao u skladište i radni prostor iza šanka gdje se nastavio tući s 38-godišnjakom. Ovaj je potom uzeo kuhinjski nož i mlađeg bivšeg prijatelja ubo u desnu stranu vrata gdje mu je nanio ranu širine 3 cm i dubine 6 cm.

Nakon prestanka tučnjave došla je Hitna pomoć koja je 33-godišnjaka prevezla u KBC Zagreb gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

Napadač je drugim vozilom prevezen u Opću bolnicu Sveti Duh gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog lakše rasjekotine, nakon čega ga je policija privela i provela krim obradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara