Iranski predsjednik najavio oštriji pristup Al-Qaidi

IRANSKI predsjednik Mohammad Khatami u ponedjeljak se obvezao na oštriji pristup prema pripadnicima al Qaide pritvorenima u Iranu, a britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw priopćio je da njegova zemlja nikad ne bi pristala na napad na Iran.

Na sastanku s britanskim šefom diplomacije Khatami je rekao da Iran zauzvrat od Zapada očekuje isti takav pristup ostalim terorističkim skupinama.

Iranski je predsjednik pritom mislio, javlja agencija dpa, na iransku gerilsku oporbenu skupinu Narodni mudžahedini (MKO), koja ima ogranke diljem Europe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iran je prošli mjesec prvi put objavio da su u toj zemlji pritvoreni pripadnici al Qaide, ali nije zasad zbog sigurnosnih razloga priopćio nikakve pojedinosti.

Jack Straw je na kraju dvodnevnoga posjeta rekao za radio BBC da se Iran ne može usporediti s Irakom kad je u pitanju politički sustav ili opasnost za regiju, iako američki predsjednik Bush Iran smatra dijelom "osovine zla".

Nakon posjeta Iranu Straw je stigao u Kabul gdje će voditi razgovore o nastojanju međunarodne zajednice da afganistanskoj vladi pomogne u stabilizaciji zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara