Ispunjava se najveća želja HDZ-a: Uskoro "desničarski" dnevni list

Tekst: M.M.
Foto: Mario Pušić (Cropix)

POČETKOM sljedeće godine i to možda već 2. siječnja na hrvatskim kioscima trebao bi se naći dnevni list koji će biti "desno orijentiran". Za sada još uvijek nije poznat naziv lista kao i naklada, no prema svemu sudeći iza medijskog projekta stoji Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika karlovačkog HS produkta, tvrtke koja proizvodi pištolj HS 2000, odlučio je dio silnog bogatstva koje je stekao u vojnoj industriji uložiti u veliki medijski projekt.

Desni radio, desna televizija i desni list

Da je tome tako potvrđuje i Slobodna Dalmacija koja je objavila podatak da je Vuković sredinom siječnja na Trgovačkom sudu u Karlovcu osnovao MV trend d.o.o., poduzeće za izdavačko-nakladničku te radijsko-televizijsku djelatnost. Štoviše, Slobodna piše kako je na mjesto direktora tvrtke postavljen bivši predsjednika uprave Karlovačke mljekare KIM Željko Mrljak, a nova redakcija bit će na trećem katu novog tržnog centra.

Već je i počelo okupljanje uredničko-novinarskog tima, a navodno se radi o tri medija i to radio, televizija i dnevne novine.

Kosor nedavno obišla HS produkt

Vuković je navodno za svoj projekt dobio i blagoslov vladajućeg HDZ-a koji već dugo vremena priželjkuje "desni" medijski projekt. Slobodna podsjeća kako se posebno sa svojom izjavom istaknuo predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang, koji je poručio da “nećemo živjeti u demokratskom društvu sve dok u nas ne bude postojao jedan desni dnevni list".

Valja naglasiti kako je i premijerka Jadranka Kosor nedavno posjetila HS produkt i to u pratnji ministra obrane Branka Vukelića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara