Istekao rok za predaju kandidature: Milanović i Komadina u zadnji čas dobili neočekivanog konkurenta

Istekao rok za predaju kandidature: Milanović i Komadina u zadnji čas dobili neočekivanog konkurenta

Foto: Hina

U PONOĆ je istekao rok za isticanje kandidatura u SDP-u, a Komadina i Milanović dobili su neočekivanog konkurenta.

> Zrinka Starešinić odustala od kandidature za predsjednicu SDP-a jer se boji za obitelj

Kako javlja eZadar, Komadini i Milanoviću u utrci za predsjednika u zadnji čas se priključio Zadranin Dušan Polovina Lungo.

Polovina  se na propisanom obrascu kandidirao za tri dužnosti - za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora. Ovaj 56 godišnji Zadranin godinama se bavio građevinarstvom, a posljednjih godina posebno se angažirao kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana.

Namjera mu je ovom kandidaturom, kako kaže, dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u, a osnovni mu je program nastavak obračuna sa gospodarrskim i pravosudnim kriminalom, pogotovo onim koji je omogućen zakonima.ć

Sve kandidature tek su iskazane namjere jer svaki kandidat za predsjednika SDP-a mora u roku od 30 dana skupiti tisuću potpisa.

Po isteku tog roka, počinje izborna kampanja, a svog novog predsjednika SDP-ovci će izabrati 2. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidature su u subotu do ponoći trebali dostaviti i pretendenti na ostale stranačke dužnosti o kojima odlučuje Konvencija stranke, dva tjedna nakon izbora predsjednika SDP-a.

Starešinić odustala

Bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Zrinka Starešinić prošlog je tjedna objavila kako se planira uključiti u utrku, ali je krajem tjedna povukla svoju kandidaturu rekavši kako je jasno da će kampanja biti prljava te da od nje neće moći sačuvati svoju obitelj.

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan jučer je za HRT rekao kako je očekivao da će se kampanja temeljiti na programima i vrijednostima, a ne na lažima i podmetanjima.

"Sram bilo svakog tko prijeti! Oni koje ja poznajem takvi nisu. Nema groblja žrtava Zlatka Komadine", poručio je jučer Zlatko Komadina.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara