VIDEO Istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi nakon uragana Irme

VIDEO Istraga zbog smrtnih slučajeva u domu za starije na Floridi nakon uragana Irme
Screenshot: YouTube
 
POKRENUTA je kriminalistička istraga zbog smrti osam osoba u domu za starije osobe na Floridi koji je ostao bez struje nakon što je uragan Irma pogodio to područje, izvijestile su u srijedu lokalne vlasti.  
 
Podaci objavljeni u srijedu govore o ukupno 81 poginuloj osobi zbog uragana. Na Floridi je stradalo najmanje 29 ljudi, a najviše smrtnih slučajeva bilo je na Karipskim otocima. Počinjena šteta još se procjenjuje.
 
Osim velikih poplava diljem Floride i velike materijalne štete, glavnu poteškoću predstavljao je nestanak struje bez koje je zbog uragana u početku ostalo više od polovine Floride te savezne države. Na Floridi i u susjednim državama gotovo pet milijuna kuća i tvrtki još u srijedu nije imalo struje, dok ih je u ponedjeljak bilo 7,8 milijuna.
 
Dom nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nestanak struje imao je tragične posljedice u domu za starije sjeverno od Miamija. Troje štićenika pronađeno je mrtvo u srijedu u zamračenom objektu koji je ostao bez klimatizacije, a još ih je pet kasnije umrlo u obližnjoj bolnici, rekli su dužnosnici.
 
"Zgrada je zapečaćena i vodimo kriminalističku istragu", potvrdio je novinarima u srijedu šef lokalne policije Tomas Sanchez. Zbog istrage evakuirano je više od 100 štićenika toga doma.
 
Distributer Florida Power & Light izvijestio je kako im taj objekt nije bio na listi prioriteta za opskrbu energijom.
 
"Neću odustati dok ne dobijem odgovore o tome kako je došlo do ovog tragičnog događaja", izjavio je guverner Rick Scott, koji smatra da nisu poduzete sve mjere opreza kako bi štićenici takvog objekta bili sigurni.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara