Italija strahuje od terorističkih napada, jača mjere sigurnosti

Italija strahuje od terorističkih napada, jača mjere sigurnosti
Foto: EPA

ITALIJA će pojačati mjere nadzora kako bi izbjegla da počinitelj masakra u Christchurchu dobije svoje "sljedbenike" u toj zemlji, izjavio je talijanski ministar unutarnjih poslova i čelnik Lige Matteo Salvini. 

"Odbor za stratešku protuterorističku analizu održao je jutros izvanrednu sjednicu, nakon što se u dvjema džamijama u Novome Zelandu dogodio teroristički napad", objavljeno je iz Salvinijeva ureda.

"Nema nikakve poveznice između počinitelja napada i Italije, no naše obavještajne službe na oprezu su i prate razvoj događaja. Donesene su smjernice u skladu s kojima će se pojačati mjere nadzora kako bi se izbjegla opasnost da počinitelj napada ne dobije sljedbenike te da bi se izbjegla moguća odmazda radikalnih krugova", stoji u priopćenju. 

Salvinija, koji je na vlast stigao uz slogan "Talijani prije svih", oporba često optužuje da potiče rasističku i islamofobnu napetost.

Na lokalnoj razini, članovi njegove stranke Lige oduvijek se žestoko protive podizanju džamija. 

Napad na džamije u Christchurchu počinio je australski ekstremist Brenton Tarrant, zagovornik bjelačke nadmoći, pri čemu je smrtno stradalo 49 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara