Iz hvarskog podmorja izvađeno smeće koje se nakupilo tijekom turističke sezone

Foto: GUWAA

U ŠESTOJ ekološkoj akciji udruge GUWAA očišćeno je hvarsko podmorje. Kristijan Curavić i njegov tim ronioca uz veliku pomoć dobrovoljaca Mense Hrvatska danas su iz podmorja hvarske rive izvadili velike količine limenki, te staklenih i plastičnih boca za koje se pretpostavlja da su u more bačene nakon noćnih provoda u obližnjim klubovima, kafićima i naravno s jahti kojih je Hvar ljeti prepun.

"Jučer smo održali još jednu edukativnu radionicu za djecu u OŠ Hvar u sklopu koje smo djecu informirali o negativnim posljedicama otpada koji se baca u more kao što je npr. odumiranje nekih životinjskih vrsta kao što su morske kornjače u čijim utrobama se često nađu plastične vrećice. Zgroženi smo količinom stakla i plastike koju smo izvadili, posebno kada se sjetite da je za razgradnju jedne plastične boce potrebno oko 450 godina, a za staklo da i ne govorimo", rekao je Curavić, te se zahvalio gradu Hvaru na gostoljubivosti za koju se Udruga odužila akcijom čišćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je već poznato cilj djelovanja udruge GUWAA pod vodstvom Kristijana Curavića je čistiti mora i kopnene vode, te promicati svijest o ekološkom razmišljanju i djelovanju kod svih ljudi. Projekt Calypso do sada su kao projekt od državne važnosti podržali, Veleposlanstva Turske, Norveške i Velike Britanije, UNDP, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo mora, prometa i veza, Ministarstvo kulture, Institut Plavi svijet i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Projekt se odnedavno provodi pod pokroviteljstvom Vlade i uz podršku Predsjednika RH g. Ive Josipovića.

Kako je Curavić i najavio, nakon akcije Hvar slijedi Omiš i to 26. veljače 2011. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara