Iz Splita više turista odlazi nego što ih dolazi

Iz Splita više turista odlazi nego što ih dolazi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U SPLITSKOJ trajektnoj i zračnoj luci ovog se vikenda bilježi veći broj turističkih odlazaka nego dolazaka, što su prvi znaci jenjavanja špice ovogodišnje turističke sezone na srednjodalmatinskom području i otocima.

"U subotu i nedjelju kroz splitsku trajektnu luku prometovat će oko  70.000 putnika i 12.500 vozila od kojih  su oko 60 posto turisti povratnici s otoka, a 40 posto su oni koji odlaze na otoke", rekla je za Hinu voditeljica  Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić.

Po njenim riječima, zbog pojačanog povratka putnika s otoka na kopno, u subotu su bile uvedene tri izvanredne trajektne linije Supetar (Brač) - Split.

I u zračnoj luci više odlazaka 

I u splitskoj zračnoj luci primjetan je već broj odlazaka nego dolazaka turista.

"U subotu će sletjeti i uzletjeti 115 zrakoplova s oko 30.000 putnika od kojih njih oko 16.000 odlazi, a 14.000 dolazi", rekao je Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpremu u splitskoj zračnoj luci.

Po njegovim riječima, u prva dva tjedna kolovoza za oko 4 posto povećao se broj putnika kroz splitsku zračnu luku u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Melvan kaže i kako je do sredine kolovoza promet u splitskoj zračnoj luci povećan za oko 150.000 putnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

"Ove je godine kroz splitsku zračnu luku do sada prometovalo oko 2,2 milijuna putnika, a do kraj godine očekuje ih se još oko 1,1 milijun," kazao je Melvan.

I na autobusnom više odlazaka

I na splitskom autobusnom kolodvoru u subotu je više putnika u odlasku no u dolasku.

"Tijekom subote kroz splitski autobusni kolodvor proći će oko 400 autobusa, povećali smo broj autobusnih linija prema Zagrebu zbog povećanog broja povratnika s godišnjeg odmora", rekao je ravnatelj Autobusnog kolodvora u Splitu Mate Jujnović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara