Izaslanik UN-a na razgovorima o Mianmarskoj oporbenoj čelnici

VISOKI izaslanik UNa sastao se u subotu s indonezijskim ministrom vanjskih poslova na razgovorima posvećenim mianmarskoj oporbenoj čelnici u zatočeništvu, Aung San Suu Kyi, i novim koracima u lobiranju za njezino oslobođenje, doznaje se iz indonezijskih vladinih izvora.

U međunarodnoj zajednici raste ljutnja i zabrinutost zbog zatočenja mianmarske oporbene čelnice i dobitnice Nobelove nagrade za mir, koju su tamošnje vojne vlasti zatočile 30. svibnja, a Europa i SAD zaprijetile su Mianmaru (bivšoj Burmi) oštrim sankcijama ako je ne oslobode.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Marty Natalegawa rekao je da je sastanak indonezijskog šefa diplomacije Hassana Wirajude s posebnim izaslanikom UN-a Razalijem Ismailom uslijedio nakon prošlotjednog okupljanja ministara vanjskih poslova zemalja ASEAN-a (Udruge zemalja jugoistočne Azije), na kojemu je novi predsjedatelj postala Indonezija te da je do sastanka došlo na zahtjev izaslanika UN-a.

Razali je odigrao ključnu ulogu i prilikom ranijeg zatočenja i oslobađanja čelnice mianmarske demokratske oporbe Suu Kyi, kada je u svibnju 2002. uvjerio mianmarsku vojnu huntu da je pusti iz kućnog pritvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara