Izaslanstvo SPC-a u početku veljače u posjetu Vatikanu

NA POZIV predsjednika Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinala Waltera Kaspera, koji je prošle godine dva puta posjetio Beograd, od 3. do 8. veljače boravit će u Vatikanu izaslanstvo Svete sinode Srpske pravoslavne crkve, koje predvodi metropolit Amfilohije Radović s vladikom Irinejom Bulovićem i dekanom Pravoslavnoga bogoslovnog fakulteta Vladanom Perišićem.

U izaslanstvu će osim jugoslavenskog veleposlanika pri Svetoj Stolici Darka Tanaskovića biti i arhimandrit Čilerđić na dužnosti tajnika izaslanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izaslanstvo, koje će, kako danas javlja Ika, vjerojatno primiti i Sveti Otac u posebnu audijenciju, razgovarat će s kardinalom Kasperom i suradnicima u Papinskom vijeću za jedinstvo kršćana o suradnji i mogućnostima rješavanja teoloških i konkretnih pitanja u odnosima s Katoličkom crkvom u Srbiji.

Bit će govora i o mogućem posjetu Pape Srbiji. Tijekom petodnevna boravka izaslanstva u Vatikanu predviđen je i susret s pročelnikom Kongregacije za nauk vjere kardinalom Josephom Ratzingerom te posjet Državnom tajništvu, Papinskome istočnom institutu i Asizu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara