Izbačeni HDZ-ovci pisali Plenkoviću, pročitajte pismo

Izbačeni HDZ-ovci pisali Plenkoviću, pročitajte pismo
Foto: Igor Soban/PIXSELL

ZAGREBAČKI Gradski odbor HDZ-a je na prijedlog Predsjedništva tog odbora donio Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv 8 članova gradske organizacije zbog osobito teške povrede obveze članova propisane Statutom, a Časni je sud odlučio o njihovom bezuvjetnom isključenju, priopćeno je u petak iz te stranke.

Isključeni su Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Miro Boras, Krasnodar Raguž i Vlado Kolak.

Stegovni postupak trebao je biti pokrenut i protiv Marijana Banellija, ali je on dan ranije podnio ostavku na sve stranačke funkcije i napustio HDZ.

Izbačeni HDZ-ovci Plenkoviću su se obratili pismom.

"Poštovani predsjedniče, zamjeniče, glavni tajniče Hrvatske demokratske zajednice
Poštovani predsjedniče Gradskog odbora HDZ-e Zagreb
Poštovani članovi Gradskog odbora
Poštovani predsjedniče Časnog suda
Poštovani članovi Časnog suda

Iz medija sam saznao da se protiv mene vodi stegovni postupak te da sam isključen iz članstva HDZ-e. Obzirom da od strane Gradskog odbora nisam obavješten da se protiv mene vodi bilo kakav postupak, odnosno da mi nije dostavljen akt kojim me se tereti, niti sam pozvan da nazočim bilo sjednici Gradskog odbora, bilo da iznesem obranu pred Časnim sudom, ovim putem bih Vas molio pojašnjenje kako slijedi:

1. Po kojim odredbama Statuta HDZ-e , Pravilnika o radu časnih sudova i Poslovnika o radu Gradskog odbora je stegovni postupak proveden?

2. Mozete li mi dostaviti pismeno kojim me se tereti i dokaze uz njega kako bi uopce saznao sto mi se to točno stavlja na teret?

3. Mogu li saznati je li članovima Gradskog odbora prije odlučivanja na telefonskoj sjednici dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?

4. Možete li mi dostaviti zapisnik s odrzane telefonske sjednice iz kojeg bi bilo razvidno kako su članovi Gradskog odbora pojedinačno glasovali o mom upućivanju na Časni sud?

5. Možete li mi dostaviti odluku kojom me Gradski odbor upućuje na Časni sud?

6. Mogu li saznati je li članovima Časnig suda prije odlučivanja dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?

7. Zašto nisam pozvan da iznesem svoju obranu pred Časnim sudom?

8. Možete li mi dostaviti zapisnik sa održane sjednice Časnog suda iz koje bi bio razvidan tijek iste, kao i kako su članovi pojedinačno glasovali o mom isključenju?

9. Možete li dostaviti obrazloženu odluku o mom isključenju iz članstva HDZ-e s uputom o pravnom lijeku kako bi mogao izjaviti žalbu Visokom časnom sudu?

10. Možete li mi dostaviti primjerak važećeg Pravilnika o radu časnih sudova HDZ-e kako bi znao po kojoj proceduri mogu braniti svoja prava i interese?

U očekivanju Vašeg ŽURNOG odgovora srdačno Vas pozdravljammr.sc. Božo Medić, član Gradskog odbora
Anita Prka Đurašić, univ. bac. phil. croat.
Miro Boras, dipl. ing. strojarstva
Vlado Kolak, dipl. oecc
Krasnodar Raguž, dipl. iure
Vedran Černi,
Ante Šimunović, dipl. pravnik", stoji u pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara