Izborni portal - 3i10.dubrovnikportal.com

Web portal 3i10 je projekt tvrtke LAUS CC koji ima za cilj kvalitetno prezentirati izborne aktivnosti kandidacijskih listi u 10. izbornoj jedinici na izborima za Hrvatski sabor 23.11.2003. Portal je dostupan na adresama http://www.3i10.com i www.dubrovnikportal.com/3i10

Portal 3i10 nudi kandidacijskim listama mogucnost da svoje informacije i vijesti iz kampanje, koje same ureduju i objavljuju, plasiraju na jednom mjestu. Smatramo da ce gradani u desetoj izbornoj jedinici radije na jednom mjestu tražiti sve informacije koje se po pitanju izbora odnose na njih i dogadaje u desetoj izbornoj jedinici, nego tražiti informacije pojedinacno na razlicitim stranackim web site-ovima stranackih središnjica buduci da vecina stranaka nema posebne site-ove svojih lokalnih i županijskih organizacija.

Na središnjim site-ove ce uglavnom biti plasirane samo informacije koje se odnose na stranacka celništ va i izborne dogadaje na razini države. Portal, dakle, nudi kandidacijskim listama mogucnosti predstavljanja a gradanima mogucnost detaljnog pracenja izbornih dogadanja lokalno, u desetoj izbornoj jedinici. Drugi, koncepcijski novi, dio portala je svojevrsno natjecanje kandidata i kandidacijskih listi koji se na portalu pojavljuju.

Kandidati i kandidacijske liste imaju priliku nominirati humanitarne, dobrotvorne ili poticajne akcije i projekte i prilikom nominacije trebaju uplatiti odredeni minimalni iznos sredstava za racun akcije.

Gradani mogu uplatiti sredstva za akciju i pri tome mogu nekom kandidatu i nekoj listi dati isti onoliko bodova koliko su sredstava dali za akciju. Na taj se nacin stvara rang lista kandidata i listi kojima su gradani dali bodove. Gradani mogu i prema tome koje akcije su nominatori nominirali stvoriti odredeni utisak što je u podrucju humanitarnog djelovanja prioritetni interes odredenog kandidata ili liste.

Portal nudi listama i mogucnost da svoje SMS poruke promidžbene naravi upute gradanima koji se na portalu prijave za prijem takvih poruka od odredene liste. Svi registrirani primatelji poruka sudjeluju u nagradnoj igri, za koju fond nagrada osigurava LAUS CC.

Na portalu 3i10 ce biti objavljen i niz pomocnih, servisnih informacija kao što su upute državnog izbornog povjerenstva, izborni zakon, popis birackih mjesta kad ga objavi nadležno izborno povjerenstvo i slicnih.

Danas potpuno nove komunikacijske vještine i suvremeni mediji imaju presudnu ulogu u formiranju raspoloženja birackog tijela. Skup usluga i servisa koje smo na portalu 3i10 pripremili za stranke i kandidacijske liste u predstojecim izborima strankama nudi niz korisnih alata za upravljanje predizbornim aktivnostima. Sa druge strane sadržaj site-a bit ce interesantan biracima, narocito zbog svog humanitarnog aspekta u natjecateljskom dijelu.

Službena objava portala 3i10 je u cetvrtak, 30.10.2003. u 12:00 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara