Marasović: Dobar rezultat HNS-a s listama visoko obrazovanih ljudi

PRVI na listi HNS-a u X. izbornoj jedinici Jakša Marasović, direktor Hrvatskih voda, danas je u Splitu na predstavljanju kandidata te stranke rekao kako su uvjereni u dobar rezultat jer su na listama visoko školovani ljudi kojih je u HNS-u od 17.000 članova ima 30 posto, čime se, kako je kazao, može pohvaliti malo koja stranka.

HNS je danas na konferenciji za novinare u Splitu predstavio svoje kandidate za X. izbornu jedinicu u kojoj je deset kandidata iz Splitsko-dalmatinske i četiri iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Marasovićevu mišljenju HNS je i u sadašnjoj koalicijskoj Vladi dao velik prinos i zadovoljan je dosadašnjim radom te vlade prije svega zato što je učinjen iskorak prema Europi te kako je riješeno pitanje unutarnje likvidnosti u prvoj godini mandata, o čemu se vrlo malo govori. Osim toga znatno je povećana stopa gospodarskog rasta, rekao je, procijenivši da će se u sljedeće četiri godine stopa rasta povećavati 6,5 posto na godinu.

Marasović je naveo i povišenje prosjeka plaća na 3950 kuna i prestanak kupnje u inozemstvu, jer su izgrađene brojne velike robne kuće koje su pridonijele smanjenju cijena u maloprodaji. HNS jedino zamjera što Vlada za mandata nije taknula u privatizaciju.

"U zatvoru je završio jedino Tomislav Marčinko, a pitanje je koliko je i on kriv, a ne nitko drugi", kazao je Marasović, dodavši kako HNS Vladi zamjera i presporu reformu pravosuđa i javne uprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara