Izjava čelnika HVIDR-e "poziv na ubojstvo", kaže predsjednik Vrhovnog suda

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda Ivica Crnić priopćio je da je "zgrožen" današnjom izjavom jednog člana HVIDR-e jer se ona "može shvatiti samo kao poziv na ubojstvo" predsjednika Republike i Vlade.

Dražen Pavlović, rekavši da govori u ime HVIDR-e Sinj i Udruga iz Domovinskog rata Sinj, kazao je na konferenciji za tisak da ima poruku cetinskog kraja za predsjednika Republike Stjepana Mesića, premijera Ivicu Račana, Josipa Manolića "i ostale". Poručio im je da "što prije doručkuju s drugom Đinđićem, jer to je jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili".

Srbijanski premijer Zoran Đinđić ubijen je u ožujku u Beogradu u atentatu za kojega se smatra da ga je organizirala lokalna mafija.

Ističući kako sva sporna pitanja valja rješavati isključivo demokratskim i pravnim sredstvima, predsjednik Vrhovnog suda Crnić kaže da je "nedopustiva primjena bilo kakvih nasilnih metoda obračuna s ljudima koji moguće drugačije misle".

"Sva tijela državne vlasti moraju djelovati tako da se osigura vladavina prava kao najviša vrednota hrvatskog ustavnog poretka", kaže Crnić.

"Zato najoštrije osuđujem poziv na nasilje ma s koje strane dolazio, jer ti pozivi ugrožavaju demokratski razvoj naše države i štete interesima hrvatskih građana."

Predsjednik HVIDR-e Damir Varaždinec i predsjednik Središnjeg stožera hrvatskih branitelja Mirko Čondić, koji su prisustvovali istoj konferenciji za tisak, ogradili su se od sporne izjave, napominjući da je riječ o privatnom Pavlovićevu istupu.

HVIDR-a je organizirala konferenciju kako bi još jednom osudila izricanje presude od 12 godina zatvora umirovljenom generalu HV-a Mirku Norcu, zbog ratnog zločina počinjenog nad civilima 1991. u Lici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara