Izraelski komandosi ubili pet Libanonaca blizu Tira

IZRAELSKI komandosi sletjeli su u subotu helikopterima blizu grada Tira na jugu Libanona i sukobili se s gerilcima Hezbolaha, objavili su libanonski sigurnosni izvori.

Najmanje pet ljudi poginulo je u noćnom napadu koji se dogodio u vrijeme dok svjetske sile sporo napreduju prema postizanju sporazuma kojim bi se okončao 25-dnevni rat u Libanonu.

Hezbolah je priopćio da je u napadu ubijen jedan izraelski vojnik i još nekoliko ozlijeđeno. Izraelska vojska zasad nije komentirala navode o operaciji i navodnim žrtvama.

Prema libanonskim izvorima, dvije jedinice izraelskih specijalaca sletjelo je na sjevernom ulazu u Tir i otišlo nakon tri sata. Cilj operacije nije poznat. Tijekom akcije izraelski borbeni helikopter pogodio je libanonski oklopni transporter, a libanonska protuzračna artiljerija pucala je na izraelski zrakoplov. Tijekom tog okršaja je, prema libanonskim izvorima sigurnosti, poginulo pet Libanonaca, među kojima i jedan vojnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski zrakoplovi bombardirali su i palestinski izbjeglički logor Rashidiyeh južno od Tira tijekom noći. U napadu je, prema libanonskim izvorima, ranjen jedan Palestinac.

Pred zoru su iznad Bejruta odjeknule eksplozije, a Hezbolahova televizijska postaja al Manar objavila je da su izraelski zrakoplovi ponovo bombardirali južna predgrađa libanonske prijestolnice.

Izraelske zračne snage su pred jutro, prema libanonskim izvorima, u četiri vala bombardirale naselja u oazi Rashaya al Wadi u južnom dijelu doline Bekaa kod sirijsko-libanonske granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara