Izvor blizak istrazi: Edin Gačić uživa u ubijanju

Izvor blizak istrazi: Edin Gačić uživa u ubijanju
Screenshot: YouTube, Facebook

NASTAVLJA se velika potraga u BiH. Stotine policajaca tragaju za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem koji je u subotu ubio policajca nakon što je prošli ponedjeljak ubio još jednog muškarca.

Pošto je riječ o bivšem mudžahedinu s velikim vojnim iskustvom, pretpostavlja se da je Gačić prilično obučen. Tome u prilog ide činjenica što mu već tjedan dana ne mogu ući u trag. Također se pretpostavlja da je Gačić fizički jako izdržljiv jer je u zatvoru, iz kojeg je izašao u ljeto 2017. godine, svakodnevno trenirao.

"Bio je pripadnik El Mudžahidin jedinice, a tko zna tko ga je sve obučavao. Da je dobro obučen, pokazuje njegovo ponašanje. On se kreće uz prugu i ne ostavlja trag, a od ranije znamo da je za prebacivanje koristio autobus. Po konfiguraciji tijela se vidi da je dobro treniran i zbog toga on preživljava", rekao je izvor za Klix.

Zna što radi

Pretpostavlja se da je posljednjih dana konzumirao minimalno hrane i vode. Policajci su pronašli tragove koji sugeriraju da je bio na određenim lokacijama, ali je on još uvijek korak ispred. Pretpostavlja se da ima i pomoć, no to su još uvijek spekulacije bez pravih dokaza.

"Mobitel je ostavio na mjestu gdje je ubio Sauda Sultanića, što nam govori da je školovan i da zna da bismo ga našli da ima mobitel uz sebe. On je asocijalna osoba, psihopat i šizofrenik, ali jako dobro zna što radi. Također, on uživa u ovome jer se to vidi po načinu ubijanja. Ubija sve na isti način, ostavlja svoj potpis", kaže izvor blizak istrazi.

Policija strahuje da bi Gačić mogao ponovo ubiti, a zbog toga su diljem zemlje raspoređene stotine policajaca.

Četrdesettrogodišnji Gačić rođen je u Banjoj Luci iz koje se nakon odslužene kazne odselio, a stan prodao. Otac mu je umro kada je imao sedam godina, a sa sestrom nije u kontaktu. Nakon rata živio je u Sanskom Mostu dok nije izvršio ubojstvo suborca. Majku je usmrtio kada je izašao na dopust iz zatvora. Iz zatvora je opet izašao 2017. godine, a prošli ponedjeljak ubio je muškarca u dućanu. U subotu je ubio policajca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara