J. Kovač: Proda li Vlada "Sunčani hvar", to će joj biti zadnja odluka

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske republikanske stranke (HDRS) Joško Kovač izjavio je danas u Splitu da bi Vladina odluka o prodaji ´Sunčanog Hvara´ bila ništava, jer je u ponudi za prodaju uključen i hotel ´Palace´ u gradu Hvaru, koji se nalazi u zgradi iz 15. stoljeća i spomenik je nulte kategorije, aa zbog toga ta stranka traži odgovornost i ministra kulture Antuna Vujića.

U Registru spomenika je kao primjer suvremene arhitekture i hotel ´Adriatic´, također u Hvaru. HDRS je zbog toga podnio kaznenu prijavu protiv odovornih osoba u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu Kovač je ocijenio da će, ustraje li Vlada u prodaji ´Sunčanog Hvara´ ´Termama Čatež´, to biti njezina zadnja odluka.

Zadnji je trenutak, kazao je Kovač, da zaustavimo rasprodaju nacionalnoga bogatstva, pretvaranja države u koloniju, a državljana u najamnu radnu snagu u vlastitoj zemlji. ´Mi jesmo za privatizaciju, ali s našom strategijom i zaštitom svojih interesa od ambicija moćnih stranih središta financijske moći i za račun moćnih pojedinaca u državnom vrhu´, kazao je Kovač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ocijenio, po istom modelu po kojemu su prodani dubrovčaki hoteli Goranu Štroku prodaje se ´Sunčani Hvar´ s deset hotela i to za četvrtinu svoje prave vrijednosti. ´Sunčani Hvar´ se prodaje po 150 eura četvorni metar, a zna se da je četvorni metar sagrađena prostora na Hvaru tisuću eura, tvrdi Kovač.

Osim toga daje se i koncesija za gradnju marina, a sve to je namijenjeno slovenskim poduzećima u vlasništvu države koja duguje hrvatskim građanima 250 milijuna eura iz štednje u Ljubljanskoj banci i još toliko Hrvatskoj elektroprivredi, kazao je, među ostalim, predsjednik HDRS-a Joško Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara