Starčević: Kompas je ponudio veće 5-godišnje ulaganje, ali su Terme jača tvrtka

ZAMJENIK predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Krešimir Starčević rekao je sinoć kako je istina da je Kompas ponudio veći iznos ulaganja u Sunčani Hvar u razdoblju od pet godina od Termi Čatež, ali da su Terme ´jača´ tvrtka koja je dala bolju ukupnu cijenu.

´Terme Čatež dale su bolju cijenu, iako su dale nešto manji iznos ulaganja u razdoblju od pet godina: 45 milijuna eura nasuprot 50 milijuna eura koje je ponudio Kompas´, rekao je Starčević za HTV.

Starčević, koji je sinoć zajedno s ministricom turizma Pave Župan Rusković prisustvovao sastanku stranaka vladajuće koalicije, upozorio je međutim da ni cijena niti ulaganje nisu najbitniji elementi prilikom određivanja koja je ponuda najbolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Presudio je bonitet, odnosno financijska snaga kupca tj. može li, i čime, jamčiti da će ono što je obećao i izvršiti, kao i element struke´, rekao je Starčević. Pojasnio je da je ministrica turizma rekla da je razlika ta što će Terme otvarati Sunčani Hvar većem broju europskih i svjetskih tržišta dok je Kompas turoperator koji će pretežito biti orijentiran na slovensko tržište.

Govoreći o mogućim posljedicama ´slučaja Sunčani Hvar´ Starčević je kazao kako Vlada teoretski može povući ugovor, odnosno može reći da svoju odluku o prihvaćanju ponude stavlja van snage. ´Žao mi je (ako se to dogodi) jer bi to imalo loše efekte na naše daljnje privatizacije i ozbiljne investitore´, rekao je.

Izvijestio je da je Hrvatski fond za privatizaciju produžio krajnji rok svih raspisanih naječaja koji su trebali završiti ovih dana čekajući da se dvije najjače koalicijske stranke usuglase oko koncepta privatizacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara