Jadranka Cigelj isključena iz HDZ-a

NEDAVNO smijenjena predstojnica Vladina Ureda za udruge Jadranka Cigelj isključena je iz HDZ-a. Cigelj je iz stranke isključena odlukom njezinog temeljnog ogranka na Pešćenici.

Kao što je proteklih dana bilo i najavljivano, a što se moglo iščitati i iz poruke HDZ-ovog glavnog tajnika Jarnjaka koji je rekao kako će svaka "nedisciplina biti sankcionirana", Cigelj je nakon izbijanja afere oko šaljivog upitnika smijenjena sa dužnosti u Vladi, da bi nakon toga bila izbačena i iz stranke.

Bivša predstojnica prije nekoliko je dana za Index kazala da će joj "biti čast da ju izbace iz HDZ-a", a nakon što je slučaj primio još veće razmjere udruga Partnerstvo za društveni razvoj prijavila je Jadranku Kosor i hrvatsku Vladu Državnom odvjetništvu zbog nelegalne smjene Jadranke Cigelj.

Ministrica Kosor u petak se na Pantovčaku sastala s predsjednikom Mesićem kod kojeg je boravila kao voditeljica izaslanstva Nacionalnog odbora za provedbu kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama.

"Budući da Savjet za razvoj civilnog društva imenuje Vlada, a ne Ured, onda samo netko iz Vlade komu to odobri premijer, može tražiti provjeru. Za takvu provjeru članovi su morali dati pismenu suglasnost, a takva suglasnost nije dostavljena. Stvar je potpuno jasna, želimo partnerski odnos s udrugama u kojem se njihovi članovi neće sumnjičiti i provjeravati" - kazala je Kosor nakon sastanka te dodala da s Mesićem nije razgovarala o "slučaju Cigelj".

Bivša predstojnica je putem svog odvjetnika Silvija Degena podnijela dvije tužbe protiv svoje bivše šefice Kosor, zbog toga što je, kako je rekla, ministrica naložila provjeru kandidata za članove Savjeta za razvoj civilnog društva, a zbog čega je Cigelj smijenjena.

Cigelj je u četvrtak i službeno razriješena svih dužnosti na mjestu predstojnice Saveza za razvoj civilnog društva i Savjeta za mlade.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara