Jake snage čakovečke policije čuvale Sanadera, dok su gimnazijalci pretučeni u parku

NAKON premlaćivanja 16-godišnjeg gimnazijalca, koje se dogodilo prekjučer oko 19 sati u Čakovcu, gradom se počela širiti priča kako svi policajci bili raspoređeni na osiguranju proslave 19. godišnjice međimurskog HDZ-a, kojem je prisustvovao premijer Ivo Sanader.

Teško pretučeni mladić dobro se oporavlja u bolnici i uskoro će biti pušten na kućnu njegu, no on navodno od šoka nakon napada još nije progovorio. "Pitamo se samo kakve će biti psihičke posljedice tog napada", kazao je za Večernji list njegov zabrinuti otac Mladen Čonka.

Na mjestu trebao dežurati policajac

Mladićev otac kazao je kako su mu u školi rekli da je s policijom dogovoreno kako nakon posljednjeg školskog sata ili sat vremena nakon toga u parku pored škole dežura policajac, dok učenici Gimnazije, Ekonomske i Trgovačke škole sigurno ne stignu do autobusnog kolodvora.

"Koliko znam, policajca u parku u to vrijeme nije bilo, a na osiguranju skupa bilo je, kako čujem, pedesetak ljudi", zaključio je Čonka, no u PU međimurskoj opovrgli su kako su svi raspoloživi policajci osiguravali taj skup te da to nema nikakve veze s redovnom djelatnošću njihovih službenika. Zanimljivo je da policija nije izvijestila o tome kako je iste večeri, u isto parku, samo desetak minuta kasnije pretučen još jedan srednjoškolac.

"Za taj slučaj dojavu smo zaprimili tek u 21.45 sati jer je mladić najprije otišao k liječnici. Možda se brkaju ta dva slučaja, pa otud priče da policija nije na vrijeme reagirala. Počinitelj je u oba slučaja isti", rekao je za Večernji Krunoslav Gosarić, glasnogovornik PU međimurske.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara