Jakovčić: Akcija za referendum neodgovorna, neozbiljna i nemoralna

Jakovčić: Akcija za referendum neodgovorna, neozbiljna i nemoralna
ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli ocijenio neodgovornom, neozbiljnom i nemoralnom akciju potpisivanja zahtjeva za raspisivanje referenduma o reviziji prodaje zemljišta u Istri.

Po njegoviom riječima "neodgovorno je građanima ponuditi referendumska pitanja koja su neistinita i obmanjuju javnost, neozbiljno je prema skupštini Istarske županije i hrvatskoj Vladi obezvrijeđivati najznačajniji gospodarski projekt u Hrvatskoj, a nemoralno je što pojedinci koji su pokretači izjašnjavanja javnosti imaju izravni privatni interes na području brijunske rivijere".

"Očito da je projekt Brijuni-Rivijera poremetio nečije privatne planove na tom području", ocijenio je Jakovčić dodavši kako Istarska županija "ne smije na temelju neistinitih pitanja koja obmanjuju javnost raspisati referendum". Međutim, drži on, neovisno o tome vodstvo Istarske županije vrlo je "senzibilno" na činjenicu kako javnost reagira na projekt "Brijuni-Rivijera", te će županija pripremiti cjelovitu informaciju o tom projektu za sva općinska i gradska vijeća, odmah po osnivanju tvrtke s obzirom da je u proceduri registracija pri Trgovačkom sudu.

Tek tada, drži on, moći će se raspisati referendum s jednostavnim i nedvosmislenim pitanjem "Podupire li javnost projekt Brijuni-Rivijera - da ili ne".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo je mišljenje kako je cilj potpisivanja zahtjeva za raspisivanje referenduma zapravo "uništenje zajedničkog projekta Istarske županije i Vlade, a sve to u nemogućnosti suprotstavljanja kreativnoj i razvojnoj politici koja se vodi u Istri i u Vladi".

U nastavku konferencije Jakovčić je najavio potpisivanje ugovora s ministronm zdravstva o izgradnji nove bolnice u Puli u čemu će Vlada sudjelovati sa 30 posto sredstava.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara