Jakovčić: O prenamjeni zrakolova do sredine mjeseca s Vladom

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli kazao kako su predstavnici izraelske tvrtke koju zanima prenamjena putničkih u transportne zrakoplove jučer boravili u Županiji te najavio kako će se do sredine travnja održati još jedan krug razgovora s članovima Vlade.

Po njegovim riječima presjednik i dva potpredsjednika Vlade te ministri gospodarstva, pomorstva, prometa i veza i obrane znaju za taj projekt u pulskoj zračnoj luci i svi su ga poduprli.

"Zbog neutemeljene medijske i političke hajke te u ozračju iračkog rata Istarska županija traži jasno Vladino stajalište jer je taj projekt važan za cijelu Hrvatsku", rekao je Jakovčić.

Od spomenutih državnih dužnosnika očekuje da izrijekom javno stanu iza tog projekta jer će Vlada donositi bitne odluke i dokumente za njegovu provedbu.

Neovisno o ishodu tog projekta, s Izraelcima će se nastaviti suradnja u zdravstvu pa će Istru posjetiti ugledni izraelski stručnjaci za liječenje raka dojke te za suvremenu medicinsku tehnologiju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na nedavan posjet talijanskoj pokrajini Toscani, Jakovčić je izvijestio kako je s čelnicima tamošnje zrakoplovne tvrtke "Volare group" dogovoreno uvođenje izravnih letova iz Pule prema europskim odredištima te da ta tvrtka želi sudjelovati u projektu prenamjene civilnih zrakoplova.

Na novinarski upit župan Jakovčić nije htio komentirati špekulacije kako duhanski lobi u Rovinju stoji iza medijskih napada na njega preko "Glasa Istre". "Glas Istre je u sukobu s hrvatskim zakonima, a ne s istarskim županom iako bi to možda htio", rekao je Jakovčić.

U zadnje se vrijeme u tom istarskom dnevniku sve češće spočitava Jakovčiću kako u Istru dovodi vojnu tehnologiju i proizvodnju oružja jer je izraelska tvrtka "Bedek aviation group" poznata u svijetu i po proizvodnji vojne tehnologije.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara