Jakovčić o Brexitu: "Ovo je loš dan za EU"

Jakovčić o Brexitu: "Ovo je loš dan za EU"

Foto: Screenshot Youtube

ZASTUPNIK IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić ocijenio je u petak da je referendumska odluka o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a loš dan za Europsku uniju i da će imati velike posljedice za njezino funkcioniranje i za odnose među zemljama članicama, priopćio je ured zastupnika Jakovčića.

"Danas je loš dan za Europsku uniju. Nema nikakve dvojbe oko toga da će izlazak Ujedinjenog Kraljevstva imati velike posljedice po funkcioniranje EU-a i na odnose među zemljama članicama. U mnogim zemljama članicama pojavit će se problemi. Već stižu najave sličnog referenduma u Francuskoj i Nizozemskoj za čije se održavanje zalažu stranke krajnje desnice", kazao je.

"Međutim, nisam siguran ni da je ovo baš najbolji dan za Ujedinjeno Kraljevstvo. U Škotskoj i Sjevernoj Irskoj najavljuju se referendumi o izlasku iz Ujedinjenog Kraljevstva", dodao je.

"Vidljivo je, nadalje, da su glasači u Velikoj Britaniji bili podijeljeni i teritorijalno i generacijski. Velika većina mladih, njih 75 posto, glasovala je za ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u. I to pokazuje kompleksnost ovog referenduma. Jedino što je sigurno jest da više ništa neće biti kao prije. Neizvjesno je hoće li EU krenuti putem većeg zajedništva ili će ići putem labavijih odnosa među članicama. To je veliki izazov naše generacije. Radujem se što, kao eurozastupnik, sudjelujem u tim procesima ali ostajem čvrsto privržen europskom zajedništvu. Mislim da europsko zajedništvo nema prave alternative”, zaključio je Jakovčić, navodi se u priopćenju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara