Jakovčić s 2 milijuna kuna juriša na selo Sv. Juraj

Jakovčić s 2 milijuna kuna  juriša na selo Sv. Juraj

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić ponudio je 2.022.222 kuna za dvije kuće površine 320 četvornih metara te 731 četvorni metar pripadajućeg zemljišta u selu Sv. Juraj. Njegova ponuda je bila jedina za te nekretnine i prihvaćena je, pa će sklopiti ugovor početkom rujna, javlja barkun.hr.

Natječajni rok je bio od 29. srpnja do 13. kolovoza, kad je Povjerenstvo otvorilo ponude i prihvatilo Jakovčićevu.

Sudski vještak je selo procijenio na milijun i 986.000 kuna. Jakovčiću koji je ponudio preko 2 milijuna kuna, priznata su mu ulaganja u visini od milijun i 482.420 kuna, pa će morati doplatiti još "samo" 539.802 kuna. Od preostale svote oduzet će se još prva Jakovčićeva uplata iz 1997. godine od oko 10.000 eura uz pripadajuće kamate.

Sudskom odlukom iz 2006. istarskom županu je selo bilo oduzeto a općini Grožnjan je bilo naloženo da vrati njegova ulaganja, što nije učinjeno jer općina nije imala novaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad će se ugovorom riješiti, odnosno prebiti međusobne obveze", rekao je načelnik općine Grožnjan Rino Duniš.

Jakovčić je ovom kupovinom Sv. Jurja proširio popis nekretnina u svom vlasništvu na kojem se već nalaze tri stana u Poreču, pola poslovnog prostora u Poreču, pola stare kuće u Valkarinu, Kuću u Austriji te jednu ranije kupljenu kuću u Sv. Jurju.

D.M.
Foto: barkun.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara