Jakovčić se ulizuje novoj ministrici vanjskih poslova: "Upoznali smo se u klubu studenata"

Jakovčić se ulizuje novoj ministrici vanjskih poslova: "Upoznali smo se u klubu studenata"

Foto: FAH

I DALJE pristižu reakcije na Plenkovićevo imenovanje Marije Pejčinović Burić novom ministricom vanjskih poslova.

Pejčinović Burić prvi angažman u Vladi imala je 2000. godine. U koalicijskoj Vladi Ivice Račana Pejčinović Burić bila je pomoćnica tadašnjeg IDS-ovog ministra Ivana Jakovčića.

Jakovčić je za Glas Istre opisao početke svojeg poznanstva s Pejčinović Burić.

"Interesantan je detalj taj da smo se Marija i ja upoznali 1995. godine u Klubu studenata Istre u Zagrebu gdje smo zajedno nastupili na tribini i govorili o regionalizmu, Europi i Europskoj uniji, te odgovarali na pitanja okupljenih studenata. Ja sam govorio kao saborski zastupnik, a ona kao glavna tajnica Europskog doma. Kad sam postao ministar 2000. godine cilj mi je bio formirati nepolitičko i vrlo stručno ministarstvo, jer sam bio svjestan da će proces europskih integracija trajati relativno dugo i da bi klasični političari u tom timu imali ograničen rok trajanja", kaže Jakovčić.

"Dobar izbor"

"Ostalo je upražnjeno mjesto pomoćnika ministra za komunikacije i obrazovanje, ja sam se sjetio Marije, potražio je i našao u Plivi gdje je ona tad vodila korporativne komunikacije. Pozvao sam je na razgovor i nakon nekoliko dana javila mi je da pristaje otići iz Plive i postati dio mog tima", kaže Jakovčić te dodaje kako je Pejčinović Burić vrlo pouzdana, temeljita, profesionalna i stručna suradnica.

"S obzirom na ta iskustva držim da je Pejčinović Burić dobar izbor za ministricu i uvjeren sam da će i Ministarstvo vanjskih poslova voditi vrlo predano i odgovorno", navodi Jakovčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara