Jambo: Kerumu sam dao prvo mjesto, a on je danas odlučio da ide sam na izbore

Jambo: Kerumu sam dao prvo mjesto, a on je danas odlučio da ide sam na izbore

Foto: Index

NISKI oblaci i južina potaknuli su splitskog gradonačelnika na akciju. Osim suicidalnih razmišljanja, javio se danas i svom starom prijatelju iz doline Neretve. Stipe Gabrić Jambo potvrdio je Indexu da mu se Kerum zahvalio na suradnji i da na izbore ide sam. Bez njega.

"Očito je Kerum procijenio na temelju najnovijih istraživanja da mu se više isplati samostalni nastup. Mislim da je pogriješio. Držim da bi zajednički izlazak bio dobar i za HGS i za HSS, no što je tu je. Zahvalio sam mu se i poželio sve najbolje na izborima", otkrio nam je Jambo.

Jambo Kerumu dao prva mjesta u 9. i 10. izbornoj jedinici

Gdje je krenulo naopako. Djelovalo je kao da su obojica vrlo zagrijani za ideju o koaliciji. Da nije zaiskrilo oko toga tko će na prvom mjesto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate kako je kod nas u Dalmaciji. Kad se ženiš gledaš kakvu dotu dobivaš. S obzirom na respektabilne rezultate koje je ostvario prije dvije godine, bio sam spreman Kerumu ponuditi prvo mjesto na listama u 9. i 10. izbornoj jedinici. No, moram naglasiti, takvi se rezultati više neće nikada ponoviti. Vjerujte vi Jambi. Dugo sam ja u politici", kaže metkovski gradonačelnik.

Svoj mandat ne dovodi u pitanje, osvojio ga je, kaže, i u težim okolnostima. Nada se da bi HSS možda mogao na jugu dobiti još jednog saborskog zastupnika.

S Kerumom je ostao u dobrim odnosima. Sada su, kaže, politički suparnici i svatko se bori za svoje glasove. 

Savez Kerum - Jambo ubio HDZ?

Nakon ovoga, razloga za zadovoljstvo ponajviše imaju u HDZ-u. Raskidanje poduzetničkog bloka desnog centra samo ide njima u prilog. Izgleda da Imperij ipak nije rekao svoju posljednju. U političkoj diplomaciji i dalje im nema ravnih...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara