Janšin sastanak s Orbanom prekinuo telefonski poziv Trumpa

Janšin sastanak s Orbanom prekinuo telefonski poziv Trumpa
Foto: FAH

PREDSJEDNIK Slovenske demokratske stranke (SDS) i kandidat za mandatara nove slovenske vlade Janez Janša sastao se u subotu u Budimpešti s mađarskim premijerom, prenijeli su u nedjelju slovenski mediji, dodajući da je Viktora Orbana za vrijeme susreta nazvao američki predsjednik.

Kako je prenio slovenski televizijski kanal Nova24.tv, u vlasništvu članova SDS-a i poduzetnika bliskih krugu mađarskog premijera, radilo se o privatnom posjetu, a Janšu je pratila njegova supruga.

Za vrijeme susreta s Janšom Orbana je nazvao Donald Trump koji je mađarskom premijeru čestitao na ponovnom izboru za predsjednika vlade, a obojica su se složila s pozicijom da državne granice treba štititi "jasno i odlučno" i da treba održati dobre američko-mađarske odnose, prenijela je kao ekskluzivnu vijest slovenska televizijska postaja.

Na parlamentarnim izborima početkom mjeseca Janšina stranka koja se zauzima za oštru imigracijsku politiku i sprječavanje ilegalnih imigracija dobila je 25 od 90 mjesta u parlamentu.

Tako će ona kao relativni izborni pobjednik imati prvu priliku za sastavljanje nove vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara