Jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji vlada već 25 godina proslavio obljetnicu

Jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji vlada već 25 godina proslavio obljetnicu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

PREDSJEDNIK Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić jedini je gradonačelnik u Hrvatskoj 25 godina, sa sedmim mandatom na čelu grada Krka, jednog od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinstvo povodom te obljetnice u Rijeci.

Politički tajnik stranke Franjo Butorac ocijenio je da Vasilića odlikuje korektnost i ljudskost u odnosima s drugim ljudima. "To pokazuje i činjenica da nitko u PGS-u ne želi promjene na mjestu predsjednika stranke, a u nekim drugim strankama predsjednicima često radi o glavi", rekao je.

"Ni s kim se nije žestoko posvađao"

"O Vasiliću mnogo govori i to što se u svojoj političkoj karijeri nije uspio žestoko posvađati ni s kim, a to je uobičajeno u hrvatskoj politici", rekao je Butorac.

Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ocijenio je da je Vasilić stručnjak za lokalnu samoupravu, da dobro zna što joj treba i kako to omogućiti. Dodao je da je Krk najuspješniji hrvatski grad po mnogim mjerilima, čemu je pridonijelo čelništvo lokalne samouprave.

Darijo Vasilić istaknuo je da je čast biti predsjednik PGS-a i gradonačelnik u tako dugom razdoblju. U gradu Krku te na cijelom otoku vidi se rast i napredak u svakom pogledu, a u tome je bitno zajedništvo svih jedinica lokalne samouprave na otoku, bez obzira na političku pripadnost čelništva, rekao je.

Navodeći pozitivne trendove u Krku, istaknuo je da je stopa nezaposlenosti 2,8 posto, stopa nataliteta pozitivna, da je 99,6 posto kućanstava spojeno na sustav vodoopskrbe, a poduzetnička atmosfera poticajna. "Vide se kvalitetni rezultati na otoku jer i lijevi i desni žele vući Krk naprijed", rekao je Vasilić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako je ostvario sve političke ambicije, ali može razmišljati o kandidaturama za druge dužnosti. Slaže se da bi broj gradonačelničkih mandata trebalo ograničiti, ali dok to zakon omogućuje, nema prepreka da i dalje obavlja tu dužnost.

Političku karijeru Vasilić je počeo na lokalnim izborima 1993., gdje je izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Krka, a te je godine postao i krčki gradonačelnik kao najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Od 2001. do 2003. godine bio je i saborski zastupnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara