Jordanski tinejdžer uhićen zbog postavljene bombe pod neboderom u Dallasu

Tekst: Z.J.
Foto: Fountainplace

JORDANSKI 19-godišnji tinejdžer uhićen je nakon pokušaja provođenja "nasilnog džihada" i postavljanja eksplozivne naprave u prizemlju jednog nebodera u Dallasu. Američki federalni agenti su objavili da je uhićeni Hosam Maher Husein Smadi koji je ilegalno ušao u SAD i živi u Teksasu, pokušao postaviti eksplozivnu napravu kućne proizvodnje na vozilo u podnožju 60-katnog nebodera Fountain Plaza.

Antiteroristička postrojba je uhitila Smadija nakon što je on otkrio sve svoje planove o postavljanju eksplozivne naprave agentu FBI-a na tajnom zadatku. Između ostaloga, Smadi je agentu rekao da je planirao napad na obljetnicu napada 11. rujna, ali ga je odgodio do kraja Ramazana.

Dužnosnici antiterorističkih postrojbi su izjavili da je osumnjičeni Smadi bio "pod stalnim nadzorom" zbog njegovih učestalih izjava da je odlučan nanijeti štetu SAD-u kojega je smatrao "neprijateljem Islama", prenosi CNN.

Ukoliko bude proglašen krivim za pokušaj upotrebe oružja za masovno uništenje, Smadiju prijeti doživotna kazna zatvora uz jamčevinu od 250 tisuća dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara