Još jedan napad na konvoj s hrvatskim vozačima u Iraku

KONVOJ, koji je bio pod pratnjom multinacionalnih snaga u Iraku, napadnut je u ponedjeljak popodne kod grada Samare i došlo je do sukoba između koalicijskih snaga i gerilaca, a postoje indicije da su u tom konvoju bili hrvatski vozači, doznaje Index iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Kako doznajemo iz MVPEI-a podaci i informacije se provjeravaju, pa Ministarstvo nema nikakvih službenih informacija o eventualnim stradanjima hrvatskih državljana u konvoju.

Napad kod Samare drugi je napad u istom danu na konvoj u kojem su bili i hrvatski prijevoznici. Prvi se napad dogodio u ponedjeljak ujutro nedaleko od najvećeg američkog vojnog kampa "Anaconda" sjeverno od Bagdada, a MVPEI nema još uvijek nikakvih službenih informacija ni o ozlijeđenim hrvatskim državljanima u tom napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavljalo se da su dva vozača nestala, no jedan od njih javio se supruzi i potvrdio da je živ i zdrav. Za drugim se navodno, prema informacijama iz nekih hrvatskih medija, još traga.

Hrvatska gospodarska komora izdala je priopćenje u kojem upozorava prijevoznike da ne voze na rizične destinacije.

Prema posljednjim neslužbenim podacima, rutu za Irak voze 63 hrvatska prijevoznika sa 78 vozila. Podaci su neslužbeni jer Hrvatska nema sklopljen sporazum o međunarodnom cestovnom prijevozu s Irakom, navodi HGK.

A.H.
Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara