Jovanović: S Kujundžićevom logikom zdravstvo nema šanse

Jovanović: S Kujundžićevom logikom zdravstvo nema šanse

NA NAJAVU Milana Kujundžića da će zatražiti oduzimanje licenci Jovanoviću, Strenji Linić i Petrovu te da će se konzultirati s pravnim stručnjacima po pitanju tužbe protiv njih, reagirao je i Željko Jovanović. Kaže kako s njim na čelu Ministarstva zdravstvo nema šanse za reformu.

Podsjetimo još kako je Kujundžić jučer na press konferenciji kazao kako će "politički i sudski" odgovoriti onima koji su dizali hajku, no da će sve otkriti danas jer jučer nije bila ''prigoda za to", a onda je odjurio i nekim medijima ipak rekao što namjerava učiniti.

"Večernjak donosi zabrinjavajuću prijetnju ministra koji svoje ponašanje i djelovanje još od predizborne kampanje nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, kontinuirano vrijeđao kolege liječnike i svojim neutemeljenim paušalnim ocjenama i izjavama omalovažavao njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Podsjećam da je izjavio i da su liječnici u Hrvatskoj “nesposobne neznalice koje ne zaslužuju plaću” i za tu izjavu je odgovarao pred Vijećem časti HLK.

Posljednjim izjavama, poput recidiviste, nanio je nemjerljivu štetu ne samo dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj.

Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama. I sada ON prijeti doživotnim oduzimanjem licenci nama koji smo ukazali na njegovu nesposobnost i bahatost.

Očekujem glasnu reakciju svih liječnika jer ministar Kujundžić se očito potpuno izgubio i jasno je da on više ne može biti ministar zdravstva!

Uz ove najnovije izjave i najave vrlo je upitno kako Kujundžić razmišlja i donosi odluke. S njim i takvim logičkim sklopom u donošenju odluka u resoru zdravstva nema šanse za reformu koja će značiti dobrobit za pacijente i sve zdravstvene radnike!", napisao je Jovanović na svom Facebook profilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara