Juncker poručio Velikoj Britaniji: Saberite se

Juncker poručio Velikoj Britaniji: Saberite se
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Europske komisije progovorio je još jednom o Brexitu. Naime, Jean Claude Juncker je poručio Velikoj Britaniji da se sabere i odluči što želi.

Komentirao je ovo zbog odgađanja glasanja o prihvaćanju ugovora o Brexitu između Velike Britanije i Europske unije pred britanskim parlamentom. Da bi ugovor postao valjan, mora ga potvrditi britanski parlament. U suprotnom će doći do Brexita bez dogovora. 

"Saberite se"

Juncker je rekao kako se ne može od Unije očekivati da riješi probleme koje ima vlada Therese May.

"U potpunosti mi je nerazumno da dijelovi britanske javnosti vjeruju kako je na Europskoj uniji da predloži rješenje za sve buduće britanske probleme. Moja molba je sljedeća: Saberite se i onda nam recite što hoćete. Rješenja koja smo predložili su na stolu već mjesecima", zaključio je, prenosi Guardian.

Očekuje se kako će Theresa May sporazum koji je postigla s pregovaračima EU-a, a koji uključuje tzv. backstop, predstaviti 14. siječnja. Do glasanja je trebalo doći ranije ovog mjeseca, ali je premijerka od istog odustala jer je postalo jasno da sporazum neće biti potvrđen u parlamentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara