Jutros upucan jedan od glavnih aktera raspada Jugoslavije

Jutros upucan jedan od glavnih aktera raspada Jugoslavije

Screenshot: YouTube/Face TV

PRIŠTINSKI odvjetnik i politički analitičar te nekadašnji istaknuti političar u vrijeme bivše SFRJ, Azem Vlasi, ranjen je u ponedjeljak ujutro u Prištini, ali nije u životnoj opasnosti, izjavila je beogradskim medijima Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vlasi, a informaciju o ranjavanju potvrdila je i kosovska policija Radio-televiziji Srbije (RTS).

Supruga Azema Vlasija, Nadira Avdić Vlasi, rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija u rame te da je on u Kliničko-bolničkom centru Kosova, gdje ga pripremaju za operaciju.

"Jutros je kod nas došla jedna osoba i tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na takvim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, nakog čega se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame", rekla je Nadira Avdić Vlasi.

Policija intenzivno traga za osobom koja je oko osam sati pucala u Vlasija, potvrdili su policijski dužnosnici, a prenose kosovski mediji.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem. Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, a koje su predviđale da se Kosovu oduzme visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara