HISTERIJA Naslovnice srpskih medija huškaju na rat s Kosovom

HISTERIJA Naslovnice srpskih medija huškaju na rat s Kosovom

Foto: Novosti, Kurir, Blic, Informer

NAKON što su se srpski premijer Aleksandar Vučić, srpski predsjednik Tomislav Nikolić, kosovski premijer Isa Mustafa i kosovski predsjednik Hashim Thaci našli na razgovorima u Bruxellesu; čini se da se stanje na relaciji Beograd-Priština, samo pogoršalo.

Nakon drugog kruga razgovora, koji, prema navodima medija, nisu dali rezultata, srpski državni dužnosnici sazvali su niz hitnih sastanaka.

Rastu strahovanja

Primjerice, njemački radio Deutsche Welle, pozivajući se na neimenovane izvore, prenio je da je sastanak "u potpunosti propao". Kao da to nije dovoljno, beogradski elektronički mediji navode kako "rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na sjeveru Kosova".

>> Vučić otišao na pregovore na Kosovo, strani mediji prenijeli da je sastanak "u potpunosti propao"

Na sve to, reagirala je i Europska unija, koja je pozvala Beograd i Prištinu da smire tenzije i pridržavaju se dogovora o izbjegavanju zapaljivih izjava i retorike kako bi se usredotočili na posao koji je pred njima.

>> EU pozvala Beograd i Prištinu da smire tenzije

Čini se da europski apeli ne djeluju na neke srpske medije koji, zapaljivim izjavama i neutemeljenim naslovnicama, praktički huškaju na rat između Srbije i Kosova.

Kontroverzne naslovnice


Kurir, primjerice, upozorava da Albanci spremaju rat. Novosti poručuju kako kosovski premijer Thaci zbog potpornog zida želi zaratiti. Na naslovnici Informera piše kako Putin upozorava na koordinirani napad na Republiku Srpsku i sjever Kosova. Srpski Telegraf tvrdi da Kosovo sprema rat i poručuje im da ih čeka 20,000 Srba.


Nije potrebno napominjati kakvo ovakve neobjektivne, neoprezne i neodgovorne naslovnice pojedinih medija nimalo ne pomažu stabilizaciji poljuljanih odnosa Srbije i Kosova, dok Europska unija uporna upozorava na ovakve stvari.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara