Kabul: Rončević sa zapovjednikom ISAF-a

HRVATSKI ministar obrane Berislav Rončević sa suradnicima sastao se danas, drugog dana svog posjeta hrvatskom kontingentu u NATOvoj mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu, sa zapovjednikom ISAF-a kanadskim generalom Rickom Hillardom, visokim civilnim predstavnikom NATO-a u Afganistanu Hikmetom Cetinom te s afganistanskim ministrom obrane Quaseemom Fahimom Khanom koji su izrekli pohvalne ocjene za rad hrvatskih vojnih policajaca u misiji ISAF.

U izjavama nakon sastanka i Cetin i Hillard izrekli su pozitivne ocjene rada naših vojnih policajaca i visoko ocijenili njihovu profesionalnost kao i rad s kolegama iz međunarodne brigade iSAF-a. Kao jedan od prioriteta rada ISAF-a Cetin je naglasio skoru organizaciju predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Afganistanu. "Mi u ovoj zemlji nismo okupatori već želimo pomoći". dodao je Cetin. Na novinarski upit koliko bi još u Afganistanu trebale ostati NATO snage Cetin je rekao da je to teško reći i da će njihova nazočnosti biti potrebna sve dok se ne stabilzira stanje u toj zemlji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Afganistana nakon sastanka s ministrom Rončevićem je također pohvalio naše vojne policajce i naglasio dobru suradnju hrvatskih vojnih policajaca s lokalnom afganistanskom policijom.

Ministar Rončević svoj posjet hrvatskom kontingentu u misiji ISAF nastavlja sutra a u Hrvatsku se vraća u nedjelju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara